Vetzuren

Vetten zijn opgebouwd uit verschillende soorten vetzuren: verzadigde- en onverzadigde vetzuren. Deze verschillende soorten hebben elk een specifieke invloed op de gezondheid. Hoe een vet is samengesteld (met andere woorden: uit welke vetzuren het bestaat) bepaalt dus uiteindelijk of een vet 'goed' of 'slecht' is. 
Verzadigde vetzuren komen vooral voor in dierlijke producten (behalve vis): vette vleessoorten, volle zuivelproducten zoals boter en kaas. Ze laten het bloedcholesterolgehalte stijgen. Daarom moet je van deze vetzuren maar kleine hoeveelheden binnen krijgen.

Plantaardige oliën zijn rijk aan onverzadigde vetzuren en zijn vrij van cholesterol. Vette vis is bijvoorbeeld een rijke bron van onverzadigde vetzuren. Onverzadigde vetzuren hebben een positieve invloed op de gezondheid. Omega 6- en Omega 3–vetzuren zijn essentiële onverzadigde vetzuren die ons lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Deze vetzuren kunnen alleen niet of onvoldoende door het lichaam zelf worden aangemaakt en moeten via de voeding opgenomen worden.

Er zijn 304 producten.

Item 1-12 van 304 in totaal item(s)

Actieve filters