Blote voetenHet is weer prachtig weer en dan willen onze voeten natuurlijk ook weer naar buiten en wat frisse lucht op doen. Daar zal dan waarschijnlijk wel wat voetverzorging voor nodig zijn. Graag geven wij jou in dit blog een aantal tips om jouw voeten weer te laten shinen:

1. Scrubben


Om alle dode huidcellen van jouw voeten te verwijderen is scrubben een ideale oplossing. De huid wordt daar weer mooi zacht van. Daarnaast kleuren je voeten dan ook sneller bruin. Dat is zeker niet verkeerd. We hebben verschillende scrubproducten van een gel tot scrubzouten. Als je je voeten afdroogt na het scrubben dan voelen je voeten weer zijdezacht aan.

2. Vijlen


Door de winterperiode hebben onze voeten niet een hoge prioriteit gehad qua verzorging. De voeten zitten voornamelijk lekker warm in de schoenen. Zodra ze weer mogen genieten van het lekkere weertje, kan het zo zijn dat er een eeltlaag op jouw voeten staat. Om de eeltlaag van jouw voeten te krijgen, gebruik je een speciale eeltvijl. Je hebt verschillende soorten van eeltvijlen. Je hebt een elektrische eeltvijl, puimsteen, roestvrij stalen voetenrasp of een normale eeltvijl. Met deze vijlen verwijder je alle ruwe plekjes aan de onderkant van je voeten. Zo worden ze weer mooi glad. Eeltsokken bestaan ook. Die draag je onder je normale sokken. Dan wordt de huid week. Na een paar uurtjes laat het eelt los door de gel die in die sokken zitten

3. Hydrateren


Door dat jouw voeten overdag in de winter in jouw schoenen zitten, worden ze niet kwetsbaar gesteld aan wind en weer. Daarom is het belangrijk dat je je voeten blijft hydrateren. Het fijnste is dan ook op jouw voeten elke dag in te smeren. Dat kan met een fijne bodylotion. Er zijn natuurlijk ook speciale voeten crèmes die voedend werken en ook het produceren van eelt tegen gaan.

4. Nagelverzorging


Dan hebben we alles gedaan om de voeten weer netjes zomer klaar te krijgen. Dan gaan we nu verder met de nagelverzorging. Het is verstandiger om je nagels te vijlen. Er zijn natuurlijk ook nagelknippers. Door het knippen van de nagel kan de nagel splijten. Dat wil je liever ook niet. Als de nagels netjes zijn gevijld, verzorg dan de nagelriemen en nagels met een voedende olie/crème.

5. Finishing touch – nagellak aanbrengen


Voordat je gaat beginnen, kies je natuurlijk eerst een mooie kleur uit. Je kunt ook kiezen voor een transparante kleur die speciaal geschikt is voor gevoelige en kwetsbare nagels. Deze dient bijvoorbeeld als nagelverharder. Als je met een door jou gekozen kleur aan de slag gaat, raden wij aan om altijd een base-coat te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de nagelplaat niet kan verkleuren. Daarnaast zorgt het er ook voor dat de nagel sterker wordt. Laat dan de nagels even goed drogen. Zodra de nagels droog zijn kun je met een gekleurde nagellak aan de gang. Het is belangrijk dat je geduld hebt met nagels lakken. Je kunt beter meerdere dunne laagjes aanbrengen. Dan één dikke laag. Dit droogt veel minder snel en daar wordt je nagel niet egaler van. Tot slot, kun je nog gebruik van een topcoat. Dit geeft meestal een mooi matt of glossy effect.