Zomerse benen

De zomervakantie is begonnen en er worden weer hoge temperaturen verwacht. Dan is het tijd om de korte broek, jurken en rokken weer uit de kast te halen. In de winter worden over het algemeen de benen minder vaak geschoren. Met deze benen gaan we dan ook aan de slag. Maar waar begin je mee?

1.    Scrub je benen


Als je benen een tijd geen verzorging hebben gehad, ontstaan er dode huidcellen op de benen. Door de benen te scrubben onder de douche verwijder je de dode huidcellen. Hierdoor kun je met je scheermes dichter op de huid scheren en zo langer genieten van het eindresultaat en dat bruine kleurtje straks op je benen!

2.    Gebruik goede scheermiddelen


Om zonder scheerschuim of scheergel aan de gang te gaan, raden wij zeker niet aan. Dat kan een pijnlijke irritatie geven op de benen. Je hebt verschillende scheermiddelen waar je mee aan de slag kunt. We hebben bijvoorbeeld scheerzepen, scheerschuim, scheergels en scheersoaps. In principe maakt het voor de bescherming niet zoveel uit welke beschermingsartikel je gebruikt. Gebruik gewoon welke je het fijnste vind scheren.

3.    Scheer je benen pas aan het einde van je douchebeurt


Hoe zachter de haren hoe beter. Door de warmte van het douchewater en het stoom van de douche worden de haren zacht. Het is daarom voor het scheermes een stuk makkelijker om de beenhaartjes af te snijden.

4.    Scheertechniek


Het is handig om op te letten hoe je je benen scheert. Het is beter om steeds korte stukjes te scheren dan grotere stukken te scheren. Zo raakt jouw scheermesje niet vol met haren en krijgt jouw scheermes de kans om echt goed je huid te raken en de haartjes af te scheren.

5.    Zorg voor een goede nazorg


Nu ben je bijna klaar en zien jouw benen er al netjes uit. Gebruik na je scheerbeurt een lekkere aftershave balsem. Deze kalmeert je huid en brengt ook nog verkoeling.

Laat het zonnetje maar schijnen op jouw mooi geschoren benen!