Handverzorging

Je handen gebruik je elke dag en je hebt ze voor vrijwel alles nodig. In de herfst- en winterperiode komen droge handen het meest voor. Het kan dus zijn dat je er in deze periode van het jaar meer last hebt. Het is dus belangrijk dat je ze goed verzorgd! Verzorg ze door een goede verzorgende crème te gebruiken die droge handen tegen gaat.

Tips voor gezonde handen


Hou je handen gezond en door ze af en toe even te scrubben en ze in te smeren met handcrème. Door te scrubben verwijder je namelijk alle dode huidcellen die zich op de handen bevinden en dan doet de handcrème beter zijn werk. Als je dit regelmatig doet blijven je handen zacht en gezond.

Tips voor gezonde nagels


Het allerbelangrijkste om niet te doen is nagelbijten! Hierdoor worden je nagels zwakker en kunnen er ontstekingen ontstaan. De meeste mensen knippen hun nagels, terwijl dat niet goed is voor de nagels. Vaak krijg je hierdoor haakjes, splijtende of scheurende nagels. Het beste voor je nagels is om ze te vijlen zodat ze sterk blijven! De nagelriemen zijn ook zeer belangrijk om bij te houden. Dit is de basis voor gezonde nagels.

Tips voor droge handen


1. Was je handen met lauwwarm water in plaats van met warm water.
2. Gebruik bij het wassen van je handen een parfumvrije zeep, om huidirritatie zoveel mogelijk te voorkomen.
3. Vermijd het gebruik van handdrogers. Gebruik liever een schone (papieren) handdoek waarmee je je handen droog dept na een wasbeurt.
4. Smeer je handen regelmatig in met een vocht inbrengende creme. Zo zorg je dat je handen goed gehydrateerd blijven. Heb je last van extreem droge handen of scheurtjes in je huid? Gebruik dan een herstellende creme om de vochtbalans van je huid te herstellen.
5. Douche niet te vaak, niet te lang en ook niet te warm.
6. Draag rubberen handschoenen bij het schoonmaken.
7. Trek tijdens de wintermaanden handschoenen aan als je naar buiten gaat om je handen te beschermen tegen de kou.
8. Zorg voor een betere luchtvochtigheid in je huis, bijvoorbeeld door de ramen dagelijks tegenover elkaar open te zetten of een bakje water op de verwarming te zetten. Dit helpt tegen droge lucht.
9. Ga naar de huisarts als je vermoedt dat stress of een aandoening je droge handen veroorzaakt.

Voor alle handverzorging kun je hier terecht.